Ο σεναριογράφος Evan Spiliotopoulos γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Λος ¶ντζελες...
Ως Σεναριογράφος έκανε το ντεμπούτο με την επιστημονικής φαντασίας cult ταινία «GangsterWorld», 1998, μια παρωδία μεταξύ φιλμ νουάρ και ασιατικής ταινίας πολεμικών τεχνών, όπου πρωταγωνιστούν οι Jerry Doyle (Babylon 5), David Leisure (Airplane) και το σούπερ μόντελ του περιοδικού Sport Illustrated, Stacey Williams.
Ακολούθησαν τα παρακάτω σενάρια στις ταινίες:
- «Legion», 1998, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που έχει χαρακτηριστεί κάτι μεταξύ «The Magnficient Seven» και «Allien» με πρωταγωνιστές τους Terry Farrell (Star Trek: Deep Space Nine), Parker Stevenson, Rick Springfield, Troy Donahue και Corey Feldman.
- «Bare Witness», 2002, θρίλερ, με πρωταγωνιστές τους Angie Everhart, Daniel Baldwin και Kathleen Kinmont
- «Art Heist», 2004, με πρωταγωνιστές τους: William Baldwin-Ellen Pompeo για λογαριασμό της DrimTim Entertainment.
Το 2001, o Evan Spiliotopoulos πρoσελήφθη από τη Walt Disney Pictures ως συνσεναριογράφος της ταινίας «Jungle Book 2», συνέχεια της γνωστής κλασικής animation ταινίας, με τις φωνές των John Goodman ως Baloo, Haley Joel Osment ως Μόγλη και Phil Collins ως Lucky, το αρπακτικό. Η ταινία ξεπέρασε τα εκατό εκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, όπως επίσης και οι πωλήσεις της σε βίντεο.
Tο 2003 η σχέση του με τη Disney συνεχίστηκε με την ταινία animation «Οι τρεις σωματοφύλακες», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία animation στην ιστορία του σινεμά όπου πρωταγωνιστεί το θρυλικό τρίο: Μίκυ, Ντόναλντ και Γκούφυ. Η ταινία ήταν υποψήφια για:
- τρία Annie Awards
- Καλύτερης Φωτογραφίας για έκδοση home video.
Επίσης, ήταν υποψήφια για τρία βραβεία DVDX:
- Καλύτερης σκηνοθεσίας
- καλύτερου τραγουδιού
- καλύτερου σεναρίου.
Η επόμενη μεγάλου μήκους ταινία animation ήταν το «Pooh's Heffalump Movie» που κυκλοφόρησε το 2005, με τη φωνή της Brenda Blethyn, δύο φορές υποψήφια για Βραβείο Όσκαρ. Η ταινία απέφερε συνολικά πάνω από πενήντα εκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.
Ακολούθησε σε dvd η συνέχειά της: «Pooh's, Heffalump Halloween».
Ο Evan Spiliotopoulos συμμετείχε στο σενάριο της ταινίας «The Lion King 1½», όπως επίσης και στην ταινία «Tarzan 2» που κυκλοφόρησαν σε dvd με τεράστια επιτυχία.
Περνώντας από το animation στις ταινίες μυθοπλασίας με ηθοποιούς και αντίστροφα, ο Evan Spiliotopoulos αυτή την περίοδο γράφει τα σενάρια για τις παρακάτω ταινίες:
- «Little Mermaid 3», animation, για τη Walt Disney Pictures.
- «One More Day For Hiroshima», δικαστικό δράμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που θα το σκηνοθετήσει ο Luis Mandoki, σε παραγωγή του Bob Yari.
«Imaginary Children», οικογενειακή κωμωδία για την Southpaw Entertainment, του Richard Β. Lewis.
«Terra», animation επική ταινία επιστημονικής φαντασίας της Snoot Pictures, σε σκηνοθεσία Aristomenis Tsirbas. Για τους ψηφιακούς ήρωες της ταινίας θα δανείσουν τις φωνές τους οι γνωστοί ηθοποιοί: James Garner, Brian Cox και η Evan Rachel Wood.
«Rules of the Hunt», ιστορικό δράμα της Triquest Films
«Fox Hunt», κατασκοπευτικό θρίλερ για τον Ιάπωνα μετρ του σασπένς, Hideo Nakata.
Ακόμα περισσότερα για τον Evan Spiliotopoulos
Eπιστροφή στην Ημερίδα του Φεστιβάλ
Επιστροφή στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ



























